Wie ben ik?


portrait2

portrait2

 

Graag wil ik mij even voorstellen. Ik ben Patricia Witteveen: kindercoach en gecertificeerd bikkeltrainer en ik heb mijn eigen Praktijk voor kindercoaching in Den Haag. Mijn praktijk is voortgekomen uit een samenloop van levensgebeurtenissen, werkervaring en mijn liefde voor kinderen! Zelf ben ik moeder van 3 volwassen kinderen en weet als geen ander waar je als ouder maar ook als kind tegen aan kan lopen.

Ik heb jarenlang met zeer veel liefde, passie en betrokkenheid gewerkt als leerkracht, zowel in het buiten- als binnenland. Bevlogen en enthousiast heb ik lange tijd kinderen mogen begeleiden tot betere leerprestaties maar ook tot kinderen die beter in hun vel gingen zitten. De laatste jaren wordt de druk binnen het onderwijs opgevoerd en wordt er dermate veel van een leerkracht gevraagd (opbrengstgerichtwerken, handelingsplannen, etc.) dat mijn liefde voor het vak als leerkracht afnam. De tijd die ik nodig vond om naast het leren te investeren in de sociale-emotionele ontwikkeling kwam steeds meer onder druk te staan. Instanties werden vaak ingeschakeld bij problemen waarbij ik het gevoel had dat met mijn kennis, zorg en aandacht het probleem ook opgelost had kunnen worden. Mijn ervaring leerde in de afgelopen jaren dat ouders en kinderen graag meer aandacht van de betrokken leerkracht wilden maar “tijd” de leerkracht door de toenemende werkdruk domweg ontbrak. Door het gemis aan tijd kon ik  mijn zorg voor deze ontbrekende aandacht niet meer uit de weggaan. Toen heb ik doelbewust gekozen om te gaan werken als kindercoach.

blockquote

FullSizeRenderIk wil het mogelijk maken dat deze ouders en hun kinderen op een laagdrempelige wijze terecht bij mij kunnen voor een luisterend oor en advies. Met mijn jarenlange ervaring, opleidingen en liefde voor het kind en de opvoedende ouder wil ik zo het gat gaan vullen tussen de school en de bestaande hulpverleners. Ik werk oplossingsgericht. Mijn motto: Niet te lang stil blijven staan bij wat “niet” kan maar juist naar de mogelijkheden kijken die er “wel” zijn. Ik werk het liefst met ouders en het kind samen en geloof in een kort en krachtig traject (wat inhoud 3 tot 4 sessies). Geef inzichten waarmee de ouders samen met het kind aan de gang kunnen en daardoor op de goede weg te zitten.

Mijn praktijknaam “Boost” heb ik bewust gekozen omdat ik geloof dat veel ouders en kinderen wel een boost kunnen gebruiken bij opvoed- en opgroeiproblemen.