Coaching


Voor wie?

Kindercoaching is er voor alle kinderen en jongeren (6 t/m 18 jaar) die om welke reden dan ook ergens tegen aan lopen of niet lekker in hun vel zitten. De kindercoach biedt hulp bij verschillende situaties die zich bij uw kind of bij de opvoeding voordoen. Als ouders heb je niet altijd het antwoord en is juist de hulp van buitenaf inschakelen prettig. Een kindercoach kijkt mee met u en uw kind. U kunt ook terecht voor opvoedvraagstukken. Ouder-coaching helpt u te kijken naar wat u kan, en wil veranderen. Dit kan bijvoorbeeld iets zijn in de manier van communiceren, geven van aandacht, jezelf projecteren of spiegelen. U krijgt inzicht in eigen manier van denken en doen en hoe u dat kan aanpassen naar een manier waardoor alles weer goed op de rit komt. Ik geloof in korte en oplossingsgerichte trajecten.

Waar kan Kindercoach bij helpen?

  • Weinig zelfvertrouwen
  • Verlegenheid
  • Angsten
  • Omgaan met emoties
  • Moeite met sociale vaardigheden / vrienden maken
  • Piekeren / zeuren
  • Boosheid en agressie
  • Omgaan met hooggevoeligheid
  • Slaap- of eetproblemen
  • Pesten of gepest worden
  • Concentratieproblemen
  • Problemen op school
  • Verwerking van verdriet
  • Omgaan met veranderen gezinssituatie (scheiding / verlies / verhuizing)
  • Huiswerkproblemen / problemen met plannen en organiseren
  • Slecht zelfbeeld

Werkwijze

U kunt uw kind aanmelden door het maken van een afspraak via de telefoon of contactformulier. Daarna maak ik een afspraak voor een (vrijblijvend) intakegeprek met u. Tijdens dit gesprek maken we kennis en stellen we de hulpvraag en de gewenste doelen vast.

Bij de eerste sessie leer ik uw kind kennen dmv gesprekjes, rollenspellen en metaforen. Zo kan er een vertrouwensband ontstaan zodat uw kind zich vrij voelt om over zijn of haar probleem te praten. Op die manier wordt de hulpvraag duidelijk gemaakt en maken we samen een plan van aanpak. Uw kind leert hoe hij gemakkelijker zijn of haar probleem kan oplossen. Ik leer hem vaardigheden aan die bij het kind zijn leeftijd passen en die het kind uiteindelijk sterker zullen maken.

In overleg met de ouders maken we gezamelijk een keuze om wel of niet samen met de ouders te werken. Ervaring leert dat sommige kinderen tijdens de sessies met ouders gefocust blijven op hen om ze niet teleur te stellen, boos of verdrietig te maken. Er rust een bepaalde druk op hun schouders. In andere sessies is het juist van belang dat u als ouder er wel bij bent. Dit laat ik u van te voren weten.

Mocht uw kind toch alleen komen dan blijf ik nauw in contact met u. Tijdens dit proces is het namelijk van belang dat u uw kind helpt en ondersteunt.

De daarop volgende sessies werken we naar inzichten en oplossingen toe, zodat uw kind in de toekomst makkelijker om kan gaan met zijn of haar problemen. De praktijk heeft mij geleerd dat er niet veel sessies nodig zijn om tot deze inzichten en vaardigheden te komen, afhankelijk van de aard van de problematiek. (3 tot 4 sessies)

Missie

portrait2-2Door mijn werkervaring als leerkracht heb ik vele kinderen gezien die vast liepen doordat ze niet lekker in hun vel zaten. Denk aan thuisproblemen, leerprestaties, buiten de boot vallen, hoge druk van buitenaf of opgelegd door zichzelf, laag zelfbeeld, etc. Op veel kinderen ligt een grote druk zowel op school, sportclubjes en thuis en niet alle kinderen kunnen hiermee overweg. Ineens kan een probleempje een probleem worden.

Wat mij opvalt is dat deze kinderen zichtbaar opbloeien als je ze met respect behandelt, extra aandacht geeft en ze serieus neemt. Er is niet zoveel voor nodig om wat zelfvertrouwen te kweken waardoor ze weer een stapje in de goede richting kunnen zetten.

U als ouder wilt niet dat u kind vastloopt, vandaar mijn motto: Alles wat je aandacht geeft groeit. U kunt van mij een professionele, betrokken en integere houding verwachten. We willen allemaal dat onze kinderen uitgroeien tot gelukkige, stevige en solide volwassen. Om hierbij wat extra hulp in te schakelen is alleen maar een mooi cadeau voor uw kind. Ook voor ouders kan ik een sparringpartner zijn om zo sneller inzichten te krijgen in opvoedvraagstukken.